Schilderijen woonkamer

Schilderijen in de woonkamer

Wellicht lees je dit artikel vanuit een luie stoel of je bank? Deze meubelstukken zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het dagelijks bestaan.

Wist je dat je stoel, bank of designers sofa een lange geschiedenis kent? Iedere periode in de afgelopen decennia kent zijn eigen voorkeuren in design en het gebruik ervan. Zo at men in de oudheid vaak liggend en kenmerkt de zeventiende eeuw zich door eenvoud en soberheid in de manier van zitten en daarbij ook in de rest van het interieur. In de achttiende en negentiende eeuw zagen we steeds meer authentieke oosterse meubelstukken in Nederland. In bepaalde gebieden van het Midden-Oosten was het gebruikelijk om matrassen met kussens tegen de muur aan te leggen zodat hierop geleund kon worden. Deze kussens waren gemaakt van mooie stoffen en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Deze trends zijn dan ook nooit meer verdwenen, want vandaag de dag is er nog steeds een enorm aanbod aan stoffen, kleuren en materialen.

Kunst voor boven de bank

Een groot schilderij is een mooie aanvulling voor je woonkamer. In je woonkamer kan je daarbij ook op verschillende plekken schilderijen ophangen. De meest gebruikte plek in je living om je kunst op te hangen is boven de bank. Op de tweede plek staat een schilderij bij de eettafel en op derde plek in of rondom de keuken.

Maar waarom is een schilderij kopen voor boven de bank nou zo populair? Allereerst omdat er boven de bank vaak een groter oppervlak is waar mooi een schilderij opgehangen kan worden. Daarnaast is de symmetrie erg belangrijk, dit geeft namelijk warmte en ook veel rust. Daarbij kan je kleuren van je schilderij mooi laten passen bij je bank. Door te spelen met het schilderij en deze naar links of rechts te bewegen geef je jezelf meer keuze in kleur en formaat. Ook zien we dat schilderijen vaak worden aangesloten bij een grote plant of lamp die naast de bank staat om hierdoor meer eenheid te creëren. Het aanbod schilderijen in onze webshop is veelal gebaseerd op schilderijen voor boven de bank. Zo zien we de laatste jaren steeds meer langwerpige schilderijen worden gemaakt en in mindere mate vierkante schilderijen worden geproduceerd. 

Schilderij boven de bank

 

Schilderij woonkamer  – Welke formaat schilderij?

Schilderijen zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten. Zoals hierboven al omschreven zijn de laatste jaren de langwerpige schilderijen zeer populair. Maar hoe weet je moet kiezen? Een handige ondersteuning hierbij is een stuk karton. Door het karton op de muur te houden kan je gemakkelijk zien welke effect dit heeft wanneer je er een schilderij op zou hangen. Een tip hierbij is om één persoon het karton tegen de muur te laten aanhouden en de ander persoon vanuit diverse hoeken in je woonkamer te laten kijken welke effect dit heeft op je living. Mocht je het liever alleen willen doen dan is het raadzaam om het stuk karton met een paar plakkertjes vast te plakken aan je muur zodat je zelf op een aftand kan kijken welke effect het formaat heeft op je muur. Hierdoor kan je bepalen of een groot schilderij past of een wat kleiner schilderij beter is.

Tip voor de kleur

Kies je specifiek een schilderij woonkamer op kleur, dan past een schilderij met een semi-abstracte vorm mooi bij een strak interieur, maar misstaat ook zeker niet bij een meer klassiekere uitstraling. Probeer het schilderij in ze geheel te laten passen in je interieur en dus bijvoorbeeld niet aan de hand van één kleur kussen op je bank.

2 reacties op “Schilderijen in de woonkamer”

  1. Pingback: Leuke interieurtips op een rijtje! - Spaansinterieurbouw

  2. Pingback: Een Schilderij in de woonkamer – WegWijzerInterieurWereld

Reacties zijn uitgeschakeld.